Zadeldak lichtstraat op maat

Een zadeldak lichtstraat – een lichtdoorlatende dakconstructie met een lichte hellingshoek – wordt in de nok van het dak geplaatst. Een zadeldak lichtstraat creëert een oase aan licht in uw bedrijfshal, loods en allerhande andere (bij)gebouwen.

Een zadeldak lichtstraat van Brouwer Lichtstraten wordt geheel op maat, in onze eigen werkplaats gefabriceerd. De prefab-constructie wordt vervolgens op locatie, snel en vakkundig gemonteerd.

✓ Zadeldak lichtstraat op maat
✓ Hoogwaardige aluminium constructie & polycarbonaat lichtplaten
✓ Onderhoudsvrij
✓ Eenvoudig toepasbaar
✓ Inclusief levering & montage

Voordelen zadeldak lichtstraat

Een zadeldak lichtstraat sluit naadloos aan op uw dak, is ideaal voor de wat vlakkere dakconstructies. Kiest u voor een zadeldak lichtstraat van Brouwer Lichtstraten? Goed bekeken.

Belangrijke voordelen voor u op een rij:

 • Natuurlijk daglicht binnen
 • Verhoogd welzijn van mens en dier
 • Hogere productiviteit
 • Lagere energierekening
 • UV-bescherming
 • Geen opstanden nodig

Een zadeldak lichtstraat is vrijwel overal toepasbaar. Ook deze lichtdoorlatende dakconstructie is – geheel naar wens – in verschillende soorten, diktes en kleuren polycarbonaat lichtplaten verkrijgbaar. Onze lichtstraatspecialisten informeren u graag over de mogelijkheden!

Over Brouwer Lichtstraten

Eigenschappen zadeldak lichtstraat

Bij een zadeldak lichtstraat hoeven geen opstaanders – zoals bij een gebogen lichtstraat – te worden gebruikt. De lichtdoorlatende dakconstructie bestaat uit een aluminium profiel die de linker en de rechter platen aan elkaar koppelt.

Door een sterk staaltje vakkundig maatwerk, zijn grote overspanningen mogelijk en sluit de zadeldaknok naadloos aan op uw dakconstructie. Hoe dan ook, altijd.

Ventilerende zadeldaknok

Wilt u tevens kunnen ventileren? Vraag naar de zadeldaknok met ventilatie (aan de boven- of zijkant) voor een optimale luchtcirculatie en afvoer van vervuilende stoffen. Een zadeldak lichtstraat met ventilatie is bij uitstek ideaal voor veestallen en maneges.

Lichtstraat of licht- en ventilatienok?

Brouwer Lichtstraten is ruim 10 jaar specialist in het produceren en plaatsen van ventilerende en/of lichtdoorlatende dakconstructies in (bestaande) platte daken of in de nok – voor bedrijf en particulier. Onze lichtstraten en [licht- en ventilatienokken] zijn bij uitstek geschikt voor:

 • Stallen
 • Hallen
 • Schuren
 • Loodsen
 • Machinebergingen
 • Fabrieken
 • Overige (bedrijfs)gebouwen & opslagplaatsen

Alles wordt geheel – in eigen huis – op maat gemaakt, en netjes bij u op locatie gemonteerd.

Zadeldak lichtstraat renovatie

Is uw zadeldak lichtstraat verouderd, of aan vervanging toe? Dan is lichtstraat renovatie prijstechnisch veelal een stuk aantrekkelijker dan nieuwbouw. Informeer vandaag nog naar de mogelijkheden en/of een offerte op maat!

Bekijk meer lichtstraten

Heeft u aanvullende, specifieke wensen aangaande uw zadeldak lichtstraat of licht- en ventilatienok? Of heeft u liever een gebogen lichtstraat? Laat het ons weten. Alles is mogelijk.

Bekijk projecten

Zadeldak lichtstraat bestellen?

Zo gepiept. Dit is hoe het werkt:

 1. Geef de gewenste maatvoering aan ons door
 2. Binnen 1 werkdag ontvangt u onze offerte met 2D-tekening
 3. Akkoord? Dan gaan we z.s.m. voor u aan de slag

Met een snelle levering, korte lijnen en direct, persoonlijk contact hoeft u zich nergens zorgen over te maken. En is er iets? Dan lossen we het op. Meteen.

Neem contact op